Det svære valg

Jeg besluttede mig at ringe til onkologerne da mit største ønske er at få er barn mere. Hvis hun nu ikke oplyse mig at det mest tåbelige og farlige jeg kunne gøre var at holde pause fra pillerne nu så var der jo ingen tvivl om at jeg måtte fortsætte. Det kunne hun dog ikke sige. Hun sagde at de jo ikke kan styre nogen liv og at det er mit valg. Alle studier der er lavet viser at to år har en virkelig positiv effekt men som hun sagde må man også antage at et år har en virkning. Hun sagde at det ikke ville være en ny graviditet der ville være farlig i forhold til tilbagefald, men pausen fra pillerne. Derfor må jeg maks holde pause og forsøge graviditet et halvt års tid. Og hvis det lykkedes at blive gravid så må jeg indstille mig på en kort ammeperiode da jeg skal tilbage på pillerne. Skidt med lang amning (selvom jeg ville have elsket det) en god mor sidder ikke i brysterne.

Hun gav mig altså lov til at holde pause med pillerne😳 sagde til hende, at jeg under ingen omstændigheder ville stoppe før jeg har taget dem 1 år og det har jeg 12. Juni. Jeg skal så holde pause nogle måneder inden jeg må blive gravid. Har næste kontrol 7. September så aftalte vi at vi snakkede videre der om jeg er stoppet med pillerne og hvad vi gør.

Nu har jeg så bare det svære valg at træffe. Skal jeg holde pause før tid for at forsøge at opnå mit største ønske? Eller skal jeg fortsætte med pillerne og opgive drømmen? Skal jeg leve med en risiko jeg ikke ved om er der ved at holde pause? Eller skal jeg lytte til alt forskning og forsætte i hvert fald 2 år? Jeg ved det ikke. Godt jeg har noget tid at tænke over det. Mit største ønske er jo at få et barn mere. Men samtidig er mit allerstørste ønske at forblive rask. De to ting går ikke helt i hånd. Og vil jeg altid bebrejde mig selv hvis jeg holder pause og bliver syg? Jeg må jo også tro på at jeg er helt rask!

Jeg må tænke videre…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *